De laatste vanuit Thailand - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu De laatste vanuit Thailand - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu

De laatste vanuit Thailand

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

06 Februari 2014 | Thailand, Ayutthaya

Dinsdag 4 februari 2014
Vanochtend om zeven uur werden mijn fiets, tassen en fietsdoos al gebracht. Wat een service. Voor Gerda is er ook een fiets gebracht uit de verzameling van de eigenaar van het guesthouse. Een betere fiets dan die Gerda drie weken terug gehuurd heeft. En … Gerda hoeft geen huur te betalen voor de fiets. We hebben zeker wel een streepje voor hier in het guesthouse.
Na het ontbijt op het balkon van het guesthouse (er staat een broodrooster, dus we konden zelf ons brood roosteren) op de fiets gestapt naar: we zien wel. Eerst met een pontje over naar het vaste land en dan zit je meteen in de natuur. Rijstvelden, watertjes, vogels. Heel veel open bills (een ooievaar soort), verschillende soorten reigers, drongo’s, zwaluwen, ijsvogels, enz. Zo genieten. En weer bijzondere en mooie tempels, zowel nieuwe als oude Khmer tempels. En iets wat op een drijvende markt moet lijken (niet de zelfde die Els, Liesbeth, Annemarie en ik gezien hebben, deze lag aan de grote rivier). Veel bootjes die aan een vlot lagen. Helaas waren er maar weinig bootjes met eten. We hebben er evengoed heerlijk gegeten.
Na het fietsen even gelezen op de kamer en op zoek naar een internetcafe om het vorige stukje en foto’s te plaatsen. Vlak bij zijn er wel vier.
Daarna over de nieuwjaarsmarkt naar de avondmarkt om te eten. Een avondmarkt waar ik nog niet was geweest, Gerda wel wat jaren geleden. Dit is een grotere avondmarkt dan die vlak bij het guesthouse.
Het nieuwjaarsfeest is nog tot donderdag.
Er zit vlak bij onze kamer een tokke. Dit is de derde keer in de vakantie dat we er een horen.
Woensdag 5 februari 2014
Wat een feest ’s avonds. Veel muziek , theater en zo veel eten. Er was een soort Voice of Ayutthaya. Mooie en minder mooie zangeressen en zangers. Een bekende rockband waar zeker 1000 jongeren voor waren gekomen, meezingende en gillende meisjes. We moeten nog uitvinden hoe de band heet. Een Chinese theaterstuk waar we natuurlijk niets van verstonden. Vier acteurs, heel erg opgemaakt met hoge stemmen. Hier keken vooral oudere mensen naar. Verder het een en ander aan straatmuzikanten en acteurs. Het laatste was een soort house muziek van een dj en de muziek kwam uit disco-auto’s waar meisjes erotisch op stonden te dansen.
Eten was er in alle soorten. Noodles, rijst, zeevruchten, gebak, sapjes, enz. Daar naar kijken was ook een genot. Mooi waren ook de vele ladyboys.
We hebben ons best vermaakt. Het geheel speelt zich af op een brede straat en zijstraten en besloeg wel een kilometer.
Morgenavond is onze laatste avond, maar ook van de festiviteiten. We gaan er zeker nog van genieten.
Overdag hebben we weer gefietst en dat was heerlijk. Het is redelijk warm, een graag of 34. Fietsen is dan beter dan wandelen. Zodra je het water over bent, zit je meteen in de natuur, maar kom je ook nog veel cultuur tegen, oude en nieuwe tempels.
Gisteren rond zonsondergang hebben we bij een stupa zitten wachten op de vleermuizen die daar met honderden uit kwamen. Dit waren niet van die grote vleermuizen.
Donderdag 6 februari 2014
De auto die ons morgen naar het vliegveld brengt is geregeld. Hij haalt ons om 7 uur ‘s ochtends op.
Vanochtend na het ontbijt weer op de fiets. Nu eerst naar de Chinese markt. We hadden van Els opdracht gekregen om naar plastic zakje voor haar gehaakte vingerpoppetjes te zoeken. Het eerste winkeltje had ze meteen. We hebben daarna nog een gedeelte van de markt overgelopen. Het is een grote , overdekte markt. Daarna bij het station met een pontje de grote rivier overgestoken en naar de drijvende markt die ik aan het begin van de vakantie al bezocht had en naar Wat Yai Chaimmongkhon. Dit is een prachtig tempelcomplex met een liggende Boeddha en ligt ook aan de andere kant van het water.
Toen hadden we genoeg gefietst voor de vakantie en zijn teruggefietst naar het Guesthouse en gaan lunchen bij het restaurantje op de hoek van de avondmarkt. De dame van het restaurant kookt zo heerlijk, vanavond gaan we voor de laatste keer bij haar eten.
Nu ben ik het laatste stukje voor de blog vanuit Thailand aan het schrijven. Vanuit Westzaan komt het laatste en afsluitende bericht.
Allemaal heel veel liefs. Ik ga Thailand, maar ook het schrijven van de stukjes missen.

• 06 Februari 2014 - 13:04

Carla:

Het blijft leuk om je verhalen te lezen. Goeie reis terug
    samen en tot gauw. Lfs

• 06 Februari 2014 - 13:21

Ad:

Hoi Jennie en Gerda.

Zo dat is dan helaas het einde van een schitterende VAKANTIE.
    Maar jullie en vooral Jennie hebben wel enorm veel beleefd, onvergetelijk!!!
    En nu straks weer alles op zien tepakken en na genieten zeker met al de fotos
    Wij hebben in ieder geval enorm genoten van de verhalen en fotos.

Wij wensen jullie nog een heerlijke laatste maaltijd toe en een geweldige
    terug reis en snel tot ziens.

Groetjes en kusjes van ons.
    Corrie en Ad xxx

• 06 Februari 2014 - 17:35

Liesbeth:

Geweldige foto,s wat een schitterend feest en mooie afsluiting van je reis.
    Genoten van je verhalen vooral omdat ik nu weet hoe het daar is, goede reis ( alles lekker in auto ,hè Els?) en tot gauw
    Liefsbeth

• 06 Februari 2014 - 18:41

Ted:

Hoi Jennie en Gerda, wat een leuk verslag weer en mooie foto's, de lantarenpaalfoto is weer fantastisch.
    Helaas zit het er bijna op, dat zal weer afkicken worden, niet alleen voor jullie, maar ook voor ons, we gaan je verhalen missen Jennie, het was erg leuk om de 3 in 1 vakantie te volgen.
    Een voorspoedige terugvlucht toegewenst voor jullie samen.
    xxx van Hans en Ted

• 06 Februari 2014 - 19:14

Johanna:

Lieve meiden,
    wat een prachtige foto's weer en een leuk verhaal. Ik zal je verhalen uit Thailand zeker missen, maar ik ben ook weer blij om je in levende lijve te zien. Goede vlucht terug en tot gauw.
    Liefs Johanna

• 06 Februari 2014 - 19:26

Annemarie Schaap:

Lieve Jennie, ik heb genoten van je vertrouwde verhalen, en de aparte foto's, een slapend rijk vrouwtje is weer heel aandoenlijk!
    Goeie reis, en gauw tot ziens, liefs Annemarie

• 06 Februari 2014 - 23:16

Angelique:

Geniet nog even van de laatste avond!
    Ik zal je verhalen missen!
    Goede vlucht terug voor beiden!
    Liefs en tot gauw!
    Angelique (en Lucio)

• 07 Februari 2014 - 12:41

Sonne:

Hallo Jennie,
    Jullie zijn inmiddels op reis naar huis en ik wil nog even laten weten dat ik enorm genoten heb van je verhalen en prachtige foto's.
    We kennen elkaar eigenlijk niet, maar toch.....
    Wel thuis!
    Sonne

• 07 Februari 2014 - 17:20

Joost:

Hi Jennie en Gerda,
    jullie zijn nu op de terugweg: goede reis en welkom thuis.
    Mooie foto's en gedetailleerde beschrijvingen: die erotisch dansende meisjes zie ik zo voor me...
    joost