Weer thuis
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
09 Februari 2014 | Nederland, Westzaan
Na ruim 12.5 uur vliegen vrijdagavond om half zeven weer geland in het winderige en koude Nederland. Er was weer een welkomstcomité aanwezig Eelco en Suus, Els, Carla en Ted en Hans. Fijn om ze allemaal weer te zien. Evert kwam met de kampeerbus mijn fiets en mij ophalen. Thuis zaten Paula en Ewald te wachten. Carla en Evert hebben nog een wijntje gedronken en Paula bleef slapen. Er waren welkomstbloemetjes en kaarten. Bedankt.
Gisteren was Suus jarig. Ik werd om 1 uur verwacht voor de lunch. Het was een leuke verjaardag met ook weer veel bekenden die wilden weten hoe ik het gehad had. En natuurlijk het leuke cadeautje: goud, zilver en brons voor de 5000 meter schaatsende mannen.
Vanochtend weer vroeg wakker, zal nog wel even moeten wennen aan het zes uur tijdverschil met Thailand.
Ik heb het heerlijk gehad in Thailand en het was een afwisselende reis. Eerst drie en een halve week met Els, Annemarie en Liesbeth langs onze vriendin de Mekong. Een gebied waar je dagen geen Westerse toeristen tegenkomt. Daarna ruim vier weken in mijn uppie naar Kanchanaburi, het waterrijke gebied rond Damnoen Saduak en het kustgebied van Cha-am, Hua Hin, Khao Sam Roi Yot (waar ik Mariëtte en Joost heb ontmoet), Prachuap Khiri Khan en weer terug nar Ayutthaya. Deel III begon in Ayutthaya met Gerda naar Khao Yai en de eilanden Chang, Mak en Kood en het mooie stadje Trat. De laatste vier dagen waren we weer in Ayutthaya.
Totaal heb ik zo’n 2600 km gefietst en veel km’s met de trein, bus, boot en auto getoerd.
We hebben de verjaardag van de koning gevierd op 5 december, oud en nieuw op 31 december en 30 januari en de verkiezingen meegemaakt op 2 februari. Van de ongeregeldheden rond de afzetting van de regering en de verkiezingen hebben we niets gemerkt.
Ik heb genoten van de vriendelijke mensen, het heerlijke eten, de gebakken rijst, de pad thai, de curries, de noodlesoep, de heerlijke vruchten en van het prachtige weer. Op een paar druppels regen in Ubon na droog weer en over het algemeen tussen de 25 en 32 graden. Zeker om te fietsen heerlijk weer. De wind kwam voornamelijk uit het noordoosten, daardoor bijna alles voor de wind op de laatste 150 km na. Genoten van de mooie guesthouses, hotels en resorts met de vriendelijke, behulpzame eigenaars en personeel. Daar vooral heb ik van genoten, zeker toen ik alleen was. Ik voelde me nooit alleen. Veel contact gehad met mede reizigers uit alle delen van de wereld.
En overal vogels en prachtige natuur. Opvallend waren de duizenden open bills (grote ooievaars), drongo’s, zwaluwen, bijeneters, ijsvogels, apen en vleermuizen.
Ik heb met veel plezier mijn waarbenjij.nu bijgehouden en begrepen dat er veel lezers waren. Meer dan 10.000 keer is het dagboek bekeken.
Wat en wanneer mijn volgende grote reis gaat worden weet ik nog niet, waarschijnlijk wel weer Azië. Mijn eerste kleine reis is 27 februari naar Oostenrijk. Eerst Salzburg-Ajax en daarna nog een paar dagen wintersporten met Eelco en twee collega’s van hem.
Nou lieve allemaal dit is het laatste verslag. Bedankt voor alle leuke reacties, ook dat ga ik zeker missen.
Laten we hopen dat we nog een beetje winter krijgen met ijs. Ik heb best zin om nog even lekker te schaatsen.
09 Februari 2014 - 11:49
Angelique:
Welkom thuis! Xxx -
09 Februari 2014 - 13:46
Johanna:
Welkom thuis, ik zal je verhalen missen. Maar des te meer genieten van jou in levende lijve.Liefs Johanna -
11 Oktober 2014 - 11:00
Astrid:
Hallo Jenny,
Benieuwd naar jouw ervaring als alleen fietsende vrouw door Thailand.
Ik heb stukjes van je verslagen gelezen, het is echter zoveel.
Ik wil november a.s. die kant op.
Eerst was het plan Sri Lanka maar daar hoor ik verschillende verhalen over.
Dus hoe was het voor jou?
Groet: Astrid -
11 Oktober 2014 - 15:09
Jennie:
Hallo Astrid,
Ik kan je alleen zo antwoorden, of ik móet je e-mailadres hebben.
Je beslissing om naar Thailand te gaan is heel goed. Ik heb ook in Sri Lanka gefietst en het verkeer is daar veel gevaarlijker. Men houdt geen rekening met fietsers en in Thailand wel. Ik vertrek 24 nov. ook weer naar Thailand.
Als je meer wilt weten geef dan je e-mailadres. Ik heb al heel veel in Azie gefietst.
Gr. Jennie