Kantang - Reisverslag uit Kantang, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu Kantang - Reisverslag uit Kantang, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu

Kantang

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

05 Februari 2018 | Thailand, Kantang

Zondag 4 febr
Trang is een levendige stad. Er is van alles te doen. De nachtmarkt is net als de dagmarkt, heel groot.
En buiten die markten was er vandaag de sunday nightmarket en ook groot.
Allerlei eten is er te koop. En kleding, sieraden en allerlei frutsels. Erg leuk. Wij hebben padthai voor 10 bht pp gegeten. Heerlijk.
Er is een klokkentoren, die ‘s avonds mooi verlicht is.
Overdag hebben we rond gefietst. Naar een park met een meertje. We hebben het station bekeken. Hebben bij een vegetarisch restaurant soep gegeten.
Vlak bij ons hotel is een warenhuis met een boekwinkel. Daar hebben we rondgeneusd. En zo komen we de dag door en hebben het naar ons zin.
5 febr
We zijn in Kantang. Een stadje zuidwestelijk van Trang. En jeetje, weer zo’n mooie fietstocht. Kleine wegen door een prachtige natuur. Veel rubber en palmen. De weg glooiend, maar dat maakt het alleen maar mooier. Bijzonder is dat het er uitziet als herfst hier. Bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Met de zon er op, een plaatje.
En we zitten weer in een vrij nieuw onderkomen: Kantang Loftel.
Kantang ligt aan een zijarm (delta) van de Andamanse zee. Ten westen van dit stadje ligt aan de zee Hat Yao. Je kan er komen over een brug of met een ferry.
Vanaf Hat Yao Pier varen boten naar Phuket, maar ook naar allerlei eilandjes.
Het strand is verbonden met Pak Meng, waar we vorige week waren.
Wat we hierna gaan doen weten we nog niet. We blijven sowieso twee nachten hier. Het is een vrij groot stadje met een haven. Er zijn lantaarnpalen met zeekoeien. Zeekoeien schijnen hier nog rond te zwerven. Ze leven van zeegrassen die op de oceaanbodem groeien. Rond het eiland Libong heb je zeegrasweiden. De zeekoe wordt in zijn bestaan bedreigd omdat hun spek wordt gebruikt voor brandstof en ze te lijden hebben van sleepnetten en de vervuiling.
Het is overdag meer dan 30 graden en zonnig. Zweten.
Een leuk meemaaksel hadden we vanochtend bij het ontbijt in een bushokje.Een man zag ons zitten en hoort zegt het voort. Dit was waarschijnlijk nog nooit vertoond. Verschillende mannen kwamen ons bekijken en een ervan kwam een wafel en zoete rijst in een bananenblad brengen. Dat zijn de leuke ontmoetingen.
Dit was het weer. De werkweek is weer begonnen voor de werkers. Werk ze.
Lfs van ons.

• 05 Februari 2018 - 11:35

Carla:

Schitterende foto's. Vooral die van het ontbijt. jullie zijn ook een bezienswaardigheid.
    De soep ziet er heerlijk uit. Heb je het recept? Mmmm.
    Geniet nog even zussies.

• 05 Februari 2018 - 11:48

Gerda:

Hoi meiden klinkt heerlijk relaxed allemaal, geniet nog van de laatste anderhalve week xxx

• 06 Februari 2018 - 21:04

Vera Voogd:

Het is weer puur genieten van de foto's leuk die met de katten .mooie vogels en heerlijk eten. Ik heb het net op maar het zag er niet zo lekker uit als van jullie. Hier is het koud en het gaat vannacht aardig vriezen BRRR. Geniet nog maar lekker.

• 06 Februari 2018 - 22:57

Ans:

Dat soep recept wil ik ook wel dames, ziet er echt heerlijk uit. Weer een leuk verslag met mooie foto's..Geniet er maar van zusjes! Wij doen mutsen, sjaals en wanten aan. Het is hier koud maar wel een zonnetje dus lekker naar buiten geweest met Johanna en de hondjes. Liefs Ans.