Fietsenmaker
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
13 December 2024 | Thailand, Nong Khai
12 dec. 2024
We hebben de Mekong gezien. De Mekong is een rivier van 4900 km. Zij ontstaat in de bergen van Tibet en stroomt via China, Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja naar de Mekong Delta in Vietnam.
Vandaag stond in het teken van het vinden van een fietsenmaker. Mijn versnellingen doen het waardeloos. Volgens de fietsenmaker in Zaandam is mijn fiets het niet meer waard om het goed op te knappen. Onzin, het is een heel goede fiets, maar dingen slijten. Ik red het er wel mee, maar het is toch irritant.
We vonden een fietsemaker en die heeft er al het een en ander aan gedaan. En morgen breng ik de fiets er heen voor een nieuwe ketting en tandwielen achter.
13 dec.
Vanwege het wegbrengen van mijn fiets, hebben we een onderkomen vlakbij genomen. We zitten één nacht in Hug KhiengKhong Hostel Nong Khai. Lieneke hebben jullie hier een keer gezeten. Mooie, lichte kamer incl. ontbijt.
Om vier uur kon de fietst weer opgehaald worden. Zo blij en hij fietst als een zonnetje. En dat voor nog geen €50. Als ik thuis ben, ga ik bij die sukkel in de Vinkenstraat langs om de fiets te laten zien. Het zou minstens 300€ kosten en dat was de fiets niet waard.
Morgen gaan we de Mekong afzakken. Leuk.
Dit was een fietsreparatieverhaaltje. Hierna weer echte fietsmeemaaksels.
Fijn weekend en liefs van Els en mij
13 December 2024 - 13:49
Angelique:
Fijn dat het daar zo accuraat is opgepakt. En dat voor dat geld [e-1f44c]
13 December 2024 - 14:03
Bettina:
Wat een geluk dat je fiets het weer goed doet, Jen!
13 December 2024 - 14:05
Sonne:
Mooi verhaal. Geen wegwerpmaatschappij in Thailand. Zo zou het hier moeten zijn. Veel plezier!
13 December 2024 - 18:02
Mary V Vliet :
War een verhaal. Ja die fietsen zij heel belangrijk voor jullie. Fijn dat het opgelost is San kunnen jullie weer verder. Het onderkomen ziet er luxe uit nie verkeerd. Gr vanaf Tenerife
13 December 2024 - 21:52
Dominque En Piet:
Hey Jennie, opnieuw leuke avonturen aan het beleven, leve thailand!
En geloof mij, als aspirant fietsenmaker in spe: een slechte fiets bestaat niet, enkel een slechte :-)...
Dump die amateur maar in Nederland :-) :-) :-)
Vele groetjes van de 2 Belgen !
14 December 2024 - 00:15
Lieneke Castel:
Hoi dames. Gelukkig dat er nog zoveel mensen zijn die je fiets nog wel kunnen repareren. Onze fietsen staan nog steeds hier en voor we komen krijgen ze een grote beurt. Dit jaar ook nieuwe tandwielen en kettingen erop voor € 50 per fiets. We hopen dat jullie nog vele mooie kilometers kunnen maken. We genieten van jullie verhalen. Inderdaad hebben we in dat guesthouse gezeten. Goed adres met een lieve eigenaar, grote kamer en heerlijk ontbijt.
15 December 2024 - 09:14
Marijke Vonk:
Ik wacht nog steeds op het warme weer wat je zou sturen [e-1f600], blij dat je nu lekker fiets. Wens je alvast prettige feestdagen en veel fiets plezier.