Ayutthaya - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu Ayutthaya - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu

Ayutthaya

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

17 Januari 2025 | Thailand, Ayutthaya

16 jan. 2025

Wat een toevalligheid en avontuur vandaag.

Eerst het eerste. Fietsen we richting Ayutthaya komen we fietsers tegen op huurfietsen. Zwaaien natuurlijk en weer door fietsen. Op eens een geroep en gehijg achter ons. Blijkt dat een excollega van Els van het lab in het groepje zit, Ria Kruidhof met haar man Bert. Zo toevallig. Zij reizen tot eind februari samen door Thailand.

En dan nu het avontuur. We hebben in een Vietnamees restaurant gegeten en dachten, ach nog stukje omwandelen. We komen op het terrein van een tempel en zien ons hotel. We denken simpel van dat gaat lukken. Monniken komen ons vertellen dat dat niet kan. Er zit prikkeldraad tussen. Nou dan maar weer terug. Eén monnik weet raad en komt met een kniptang en knipt het prikkeldraad door. Evengoed nog spannend, want er moet over nog een prikkeldraad gestapt worden. Ik zit eerst vast met mijn rok, maar dan zijn we bij ons hotel.

En dan nu de rest van de dag. We werden gewekt met een prachtige zonsopkomst. We besloten om onderweg te ontbijten. Spullen ingepakt en de fietsen opgeladen. Sleutel ingeleverd en geloof het of niet, de mevrouw was bijzonder vriendelijk en lachte zelfs. We werden door drie mensen uitgezwaaid.

We hadden weer een mooie tocht over kleine wegen en langs watertjes en kanalen. Genieten. Ook fietsten we langs en over de Chao Phraya. Die rivier stroomt door Ayutthaya en Bangkok.

En nu zijn we in Ayutthaya. Eerst drie nachten in het super de luxe S3 Ayutthaya hotel. We hebben een heerlijke kamer met een zacht bed. We hebben 44km gefietst.

17 jan.

Naar de Floating market geweest en wie komen we tegen: jawel: Ria en Bert. Wat gedronken en gegeten samen. Het zijn reislustige mensen en hebben veel van de wereld gezien.

Mama zei: wie reist kan verhalen vertellen. Je snapt het al, mooie reisverhalen bij de lunch.

Die floating market stelde op de fietstocht na, niets voor. Te commercieel.

Het wordt een lekkere leesdag verder. Misschien zo nog even zwemmen.

Ga foto’s bij het verhaal zoeken en dan plaatsen.

Fijn weekend allemaal. Lfs

• 17 Januari 2025 - 11:20

Angelique:

Wat een leuke meemaaksels weer meiden! Geniet er nog even lekker van. Liefs, Angelique

• 17 Januari 2025 - 11:21

Drion:

[e-1f60d]

• 17 Januari 2025 - 11:26

Carla Verhoeff:

Wooow! Hoe is 't mogelijk!!! Klein wereldje dan toch ineens. Hoe groot is die kans om elkaar in dat grote land tegen te komen? Prachtige foto's weer. Ik geniet weer mee hoor! Veel plezier nog, groetjes, Carla

• 17 Januari 2025 - 11:40

Blacky:

Kijk dit vind ik nu een mooie oplossing. Is je doorgang belemmerd, neem een tang en knip die door. Weer een mooi verslag, dank jullie wel.

• 17 Januari 2025 - 11:52

Len Oosthoek:

Wat een belevenis zover weg en toch bekenden tegen komen. Heel leuk en gezellig. Ik ben ook in Ayutthya geweest, daar gefietst met een thaise man en ik weet het meer zeker, in de een attractie met spinazie gooien. Nog leuke dagen in Thailand groetjes Len

• 17 Januari 2025 - 13:00

Vera Voogd:

Het is weer een mooie dag geworden en wat leuk om een oud collega te ontmoeten.wat een prachtig zonsopgang is dit , prachtige kleuren en dan ook nog iemand ontmoeten met een draadtang. Ik ben nu druk bezig met de voorbereidingen voor mijn verjaardag. Hoe laat komen jullie aan( ik zal er niet bij zijn. Geniet er nog maar lekker van. Lieve groet Vera

• 17 Januari 2025 - 13:20

Johanna:

Heerlijke verhalen weer. Ik geniet nog steeds met jullie mee. Wat een mooie zonsopkomst. En een blauwe Ganesha, de kleur van heilig zijn. Liefs Johanna

• 17 Januari 2025 - 13:26

Paul:

Wat leuk weer, Jennie en Els! Bijzonder dat je dan bekenden tegenkomt.

Geniet lekker van de luxe en Ayutthaya.

Groeten,

Paul

• 17 Januari 2025 - 16:47

Lieneke:

Wat bijzonder om je ex-collega tegen te komen oo de fiets in Thailand. Prachtig verhaal. Mooie foto's. Nog lekker genieten van de luxe van een goed hotel. Super gedaan, dames!

• 17 Januari 2025 - 20:33

Hermien:

Wat een toevalligheden en meemaaksels. Heel veel meer gewenst.

• 19 Januari 2025 - 21:38

Nelleke:

Leuk verhaal en weer mooie foto’s. Bijzonder dat je zo ver van huis een bekende tegen komt. Nog een compliment voor Jennie, je schrijft heel leuk. Bijna beeldend. [e-1f44d]