Ang Thong - Reisverslag uit Ang Thong, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu Ang Thong - Reisverslag uit Ang Thong, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu

Ang Thong

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

15 Januari 2025 | Thailand, Ang Thong

14 jan. 2025

Vandaag een beetje de toerist uitgehangen. Er is een park met een monument/beeld. Het stelt elf helden voor uit de Birmese-Siamese oorlog (1765-1767). Om en door het park loopt een fietspad. Fietspaden zie je steeds meer in Thailand. Het fietsen hier is sowieso een feestje. Vooral door al die rijstvelden en het is vlak en rustig.

Vlakbij is een grote tempel met heel veel stalletje voor een markt. Helaas was die markt vandaag niet.

We hebben een varaan gezien. Hij stak het fietspad over.

De rest van de dag hebben we buiten in het resort zitten lezen (relaxen). Er is een zwembad, maar dat ziet er niet aanlokkelijk uit om in te zwemmen.

We zitten vlak bij de evenaar. Het is van half zeven tot half zeven licht/donker. Om zes uur ‘s avonds komen de muggen. Of we moeten ons insmeren of naar binnen vluchten.

15 jan.

Na een heerlijk ontbijt met salade, gebakken ei, appel, peer, bananen, chocolademelk en koekjes (de helft hebben we voor onderweg meegenomen) de fietsen opgeladen. Els heeft armbandjes uitgedeeld en wij kregen ieder een tegeltje/onderzetter. Zulke lieve mensen hier. Deze plek gaan we nooit vergeten. Als we nog eens hier heengaan, dan in het weekend. Er is dan markt in het tempelcomplex.

We hadden weer een top fietsdag van bijna 40 km. Kleine asfaltwegen, vaak langs watertjes en kanalen (die bijna droog staan) en natuurlijk rijstvelden.

We fietsten door een klein dorpje waar we begroet werden door kinderen die daar aan het spelen waren in een speeltuin. Els deed een greep in haar tas en toverde er vingerpoppetjes uit. Dat vonden de kinderen prachtig.

We zijn in Ang Thong.

Het eerste onderkomen vonden we tegenvallen en de tweede zijn we nu. Eigenlijk een prima huisje, alleen een keihard bed. We hebben een extra deken gevraagd waar we op slapen en dat scheelt. En met de mevrouw valt niet te communiceren, niet vanwege een taalbarriëre, maar onwil. Morgen gaan we weg.

Vanmiddag zijn we naar een Big C gefietst. Dat is een grote winkel waar ze vanalles verkopen en je ook kan eten.

Benieuwd waar we morgen weer slapen.

Vannacht in ieder geval in Ang Thong.,

Dank voor de reacties en lieve groeten van ons.

• 16 Januari 2025 - 00:02

Lieneke:

Mooi verhaal van je fietstocht. Fijn om een deken te krijgen maar weer jammer dat sommige mensen niet meewerken. Mooie omgeving. Nog eventjes voor jullie. Genieten nog!

• 16 Januari 2025 - 07:28

Paula:

Wat gaaf dat jullie een levende Varaan hebben gezien! Vaak liggen ze dood gereden langs de weg. Die afwisseling in verblijf maakt het vast heel leuk, veelal is je verblijf een cadeautje en soms een tegenvaller, maar dan valt de volgende vast weer mee. Rena begint vandaag aan haar eerste toetsweek. Spannend, Daarna de beslissing welke vakken ze op Havo niveau gaat proberen. Heel veel plezier nog! Geniet vd temperatuur ;)

• 16 Januari 2025 - 07:59

Hermien:

Muggen! Als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het muggen!! Hoe lossen ze dat binnen op? Horren? Klamboes?

wat een mooie verhalen. Heel beeldend. Tot snel weer!

• 16 Januari 2025 - 09:07

Margreet Koot:

Leuk geschreven, Jennie. Ik zie het allemaal voor me. Herkenbaar. We gaan jullie verhalen volgende week missen. Leuk en dankbaar, die poppetjes, Els.

• 16 Januari 2025 - 16:06

Vera Voogd:

Jullie hebben weer leuke dingen gezien. Heel bijzonder om een variant te zien, was ie groen en ze zijn toch giftig??? Wel gek, dat jullie volgende week alweer thuis zijn, maar voor nu geniet er lekker van. Groetjes Vera

• 17 Januari 2025 - 13:28

Paul:

Het klinkt allemaal leuk. De afwisseling is ook zo mooi.

Groeten,

Paul