Na regen, komt zonneschijn - Reisverslag uit Khuan Khanun, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu Na regen, komt zonneschijn - Reisverslag uit Khuan Khanun, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu

Na regen, komt zonneschijn

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

23 Januari 2016 | Thailand, Khuan Khanun

21 januari
Vanochtend eerst langs de markt voor ons pannenkoekenontbijt en toen weer een stukje noordelijker. Na 16 km, kwart voor tien, een prachtig resort. Haad Thong Resort. Een huisje bijna op het water met een groot schuifraam, voor 600 bht. Daar zeggen we geen nee tegen. Wat zullen we morgen een mooie zonsopgang hebben vanuit ons bed.
Ik verval in herhaling, maar ook het tochtje hierheen was zo mooi en rustig. En toch ook weer anders. Deze keer ook rietsuiker en natuurlijk rubber. Stukjes leek het of we door het bos in Nederland fietsten, alleen in plaats van naald- en loofbomen, rubber.
22 januari.
Gefeliciteerd Vera Voogd.
Het is tien uur en we zijn bijna bij een resort waar we willen kijken (1,5 km), maar het plenst en onweert. We zitten te schuilen in een restaurantje. Het lijkt wel of het nooit meer ophoudt, zoveel water als er uit de lucht valt. Onderweg al twee keer geschuild, maar toen regende het niet zo hard.
Uiteindelijk was dat resort niets. En tussen de buien door zijn we toen het land meer ingefietst. We zitten nu in een resort dat er super uitzag op internet, met zwembad en maar 400 bht. Prijs oké, maar er is hier helemaal niets. We zijn de enige gasten en een restaurant op 1 km, ach dat is te doen. Het zwembad is mooi en groot, maar slaan we maar over. We weten niet of het schoon is. Morgen weer verder.
De zonsopgang vanochtend ging niet door, te veel wolken. Vanochtend vroeg hebben we de ramen opengezet en dan hoor je van alles, vooral de longtailboten, maar ook vogels. Voorlopig hebben we het meer verlaten, we gaan het nog zien als we terug van de zee komen.
Oja, we hebben onze plannen weer veranderd. We gaan niet naar Trang, maar richting Thammarath. Nog een paar dagen naar de golf van Thailand en vandaar terug naar Phatthalung voor onze treinreis.
23 januari
Goed geslapen. Prima huisje in een mooie omgeving. Jammer dat het hier zo saai is, anders waren we hier een extra nacht gebleven. Een beetje opsmuk zou niet verkeerd zijn. En nu, nu zitten we in het mooiste huisje tot nu toe. Dit resort zier er zo mooi uit. Wat een uitstraling. My Resort by Larn Ta Chu. We hebben meteen voor twee nachten geboekt. De tocht hier heen ook wauw met een Thaise glimlach.
Leuke praatjes onderweg als je even stopt voor een foto of om je heen te kijken. Ook bij het drinken van een Nuoc Mia en het eten van ananas. Het blijft zo leuk allemaal. Ook de duimen omhoog als er een brommer langsrijdt, of uit bussen en auto's.
We zijn nog steeds blij dat we deze hoek in zijn gegaan. En .... zon vandaag. Geen druppel regen.
Nog even wat foto's maken van het resort en dan gaan het verslag en de foto's weer geplaatst worden.
Lieve allemaal, we denken veel aan jullie, vooral de (klein)kinderen. Dikke Knuf voor jullie.
Henk, weer terug (hopelijk heel) en fijne sneeuw gehad. Blij voor je.

• 23 Januari 2016 - 10:24

Henk:

zo dat was effe snel foto's kijken leuk verslag weer jammer van het weer maar ondanks de regen is het toch wel lekker warm geniet nog even lekker verder veel plezier.
    groetjes henk xxxx vier kusjes kunnen jullie eerlijk delen !

• 23 Januari 2016 - 11:07

Vera V:

wat was ik verbaasd om je aan de lijn te krijgen Jennie zo'n verjaars felicitatie krijg je ook niet elk jaar.
    ik heb een leuke dag gehad en nu jullie verslag gelezen, leuk .
    veel plezier en ik hoop voor jullie betere hotels. groetje en lfs Vera

• 23 Januari 2016 - 13:20

Johanna:

Gewoon een heeeeele dikke knuffel voor jullie!

• 24 Januari 2016 - 12:54

Ans:

Nou, die spin komt wel binnen hoor als je eerst het verslag leest 3x vergroot, hi hi. Mooie foto Jennie..Lfs. Ans

• 24 Januari 2016 - 16:44

Paula:

Lieverds super fijn om te lezen dat jullie zo genieten! Dat noodweer is alleen maar leuk. Geniet nog even ultiem! X Rena, Ron en Paula