Apen
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
20 December 2016 | Thailand, Phuket
Twee uur en we zitten bij het zwembad.
Vanochtend niet al te vroeg vertrokken, rond acht uur.
Een gedeelte langs de snelweg gefietst, dat kon niet anders. Af en toe ontzettend druk, vooral in de buurt van Phuketstad.
10 km ten zuiden van Phuketstad heb je op een kruising het Heroïnes monument. Twee zussen, Thao Thep Kasattri en Thao Sri Sunthon, hebben verkleed als mannelijke soldaten, gevochten tegen de Birmese invasie ten tijde van King Rama I. In 1966 is het monument geplaatst en de nieuwe weg is vernoemd naar Thep Kasattri en geopend door King Rama IX.
We hebben een huisje ten Oosten van Phuketstad, op Ko Siray. Wel een gezoek om het te vinden.
We hebben al een pad thai achter de kiezen.
Het is wel wennen met z'n tweeën, maar we hebben ervaring.
Nu is het vier uur en er zijn wat locals bij gekomen. Heerlijk aan het zwemmen met hun kleren aan. Gezellig.
Onze plannen zijn om hier een boot te nemen naar AO Nang, dan naar Krabi en via Koh Lanta naar de Phi Phi eilanden. Maar, plannen zijn er om gewijzigd te worden.
20 Dec
Zo'n leuke dag vandaag.
Eerst tickets gescoord voor de Ferry naar Ao Nang. Morgenochtend om half negen gaat de boot en hij doet er twee over.
Daarna naar de visserijhaven. Fantastisch, zo groot en zoveel vis. We keken onze ogen uit.
Toen naar Sea Gipsy Village. Daar zijn we in 2006 met Ger en Ad ook geweest.
Langs de zee terug gefietst. Het is hier echt nog authentiek. Genieten.
En er zijn ook apen. We hebben ze onze overgebleven bananen gegeven.
Nou Ad, je kent onze plannen nu.
Liesbeth en Annemarie, hoe is het om weer thuis te zijn? En kunnen jullie een beetje slapen?
Tot het volgende berichtje. Liefs van ons.
20 December 2016 - 09:48
Carla:
Hoi Annemarie en Liesbeth: welkom thuis. Hopelijk gaan de voorbereidingen voor de kerstdagen jullie lukken en is het ook weer fijn om thuis te zijn bij de mannen.
Lieve Jen en Els, het begin van de tweede ronde klinkt alweer boeiend. Dat genieten gaat gewoon door.
Veel plezier en mooie dingen doen samen.
20 December 2016 - 09:51
Carla:
P.s.: wie was Heroïnes? -
20 December 2016 - 10:57
2 Belgen:
Hey Jennie - steeds leuk om jouw foto's te bekijken en de avonturen te volgen... T suikerrietpersmachine is idd een uniek exemplaar... En ja hoor minstens 1 keer per dag - zonder ijs is ie op zijn best, met wat limoen - genieten we ook van dit godendrankje... Of kokoswater, geperste vruchten of fruit, heerlijke thee of koffie.... Noem maar op.... We zien veel gelijkenissen, en vinden Vietnam ook super.... Amuseer je nog daar. Vele groetjes Piet & Dominique doei
20 December 2016 - 11:36
Ad:
Hoi zussen ziet er allemaal weer bekent uit .De twee zussen zijn we toen ook langs gefietst
en hoe was het bij de Gipsys waren ze nog een beetje nuchter?
KOH Lanta mochten we niet naar toe van Corrie want het ging stormen!!!
Ook weer leuk om naar Krabi tegaan met zijn mooie lantaarns en stoplichten.
Die haven met visafslag is ook weer prachtig.
Ook voor jullie fijne kerstdagen.
gr. Corrie en Ad xxx -
20 December 2016 - 15:55
Ted :
Hoi Jennie en Els, nu jullie weer samen zijn worden er weer nieuwe plannen gemaakt, leuk hoor richting Krabi en daarna naar de eilanden, wat zal dat ook weer genieten zijn, een mooie vaartocht toegewenst voor morgen en veel plezier in Krabi, tot het volgende berichtje.
xxx van Hans en Ted