Puchong - Reisverslag uit Puchong Batu Dua Belas, Maleisië van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu Puchong - Reisverslag uit Puchong Batu Dua Belas, Maleisië van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu

Puchong

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

08 Januari 2019 | Maleisië, Puchong Batu Dua Belas

6 jan. 2019
Nog iets nieuws uitgeprobeerd. Schaafijs met van alles en nog wat er door. Verschillende siropen, bruine bonen, maïs, sliertjes, geconseerde melk en de rest kan ik niet benoemen. En het was nog lekker ook. Het was heel druk in dat kraampje, het ging aan de lopende band.
Ze zijn wel van het zoet hier. Bijvoorbeeld uitgeperste sinaasappel, daar gaan een paar lepels suiker in.
Net op tijd binnen. Het plenst en onweert.
7 jan.
Ingecheckt in het Hilton Garden Inn Hotel Puchong. Drie maanden oud het hotel en we zitten 17 hoog en kijken uit over een meer. En ook nog een zwembad met jacuzzi. We blijven twee nachten.
Vanochtend vertrokken uit Klang. Een stuk gefietst met heel druk verkeer en geen baan voor (brom)fietsers. Heftig. Maar je zit op de weg en gaat maar door. Zucht, eindelijk weer een rustige weg en kan je weer om je heen kijken. Annanassen, bananen en lychees. Mooi.
Er wordt op veel plaatsen aan de weg gewerkt en af en toe is het asfalt weg. Overal ook verkeersdrempels op de weg bij huizen. Ook worden er veel nieuwe wijken gebouwd.
Het laatste stuk langs een riviertje.
Het hotel wordt omgeven door hoge flats en de eerste indruk was, waar moeten we eten? Dat valt wel mee. Vlakbij is een station en een dorpje met een stuk of wat winkels en restaurants met te lekker eten. Ook veel mooie kleine huisjes. Verrassend leuk dorpje.
De onderste lagen van het hotel behoren aan een soort Bijenkorf.
De lobby van het hotel zit op de zesde, ook het zwembad en fitnes. Wij gaan ons hier niet vervelen.
8 jan.
Relax dag. Een stukje gefietst, weer heerlijk geluncht in het dorpje, een bakkie op de kamer en zo naar het zwembad. Dit heet vakantie. Morgen gaan we weer verder reizen.
Dag weer allemaal. We hebben het nog steeds leuk.
Knufknuf.

• 08 Januari 2019 - 07:24

Ans:

Lieve Jennie en Els, nog steeds heel leuk om jullie verslagen te lezen en te genieten van jullie mooie plaatjes. Nog even meisjes en dan zit jullie vakantie er al weer op. Wat gaat die tijd snel. Nog veel vakantie plezier samen de laatste week en tot snel.
    Liefs,
    Ans

• 08 Januari 2019 - 08:07

Annemarie:

Hoi Jennie en Els, wat een prachtige foto van bloem in de bananenplant, waar tientallen banaantjes uit zullen komen!
    Was het zwembad wel buiten?
    geniet van deze laatste periode, of willen jullie liever blijven?
    Gr. Annemarie

• 08 Januari 2019 - 08:50

Bettina Drion:

Leuk weer om te lezen, Jen. En 17 hoog, dat moet een prachtig uitzicht zijn. Geniet nog van jullie laatste week allebei!

• 08 Januari 2019 - 10:10

Henk Van Paassen:

ja meiden het schiet al weer op maar het was zeker weer de moeite waard en het is ook weer lekker om straks weer thuis te komen lekker bij de kids en klein kids voor mij wordt het wel een uitdaging om zo vroeg op schiphol te staan maar dan kan ik m'n wekker weer eens uit proberen geniet nog even lekker door !
    groetjes Henk

• 08 Januari 2019 - 13:10

Ted:

Ha die meiden, de bordjes met lekkers zien er wel héél lekker uit, zal jullie vast gesmaakt hebben en inderdaad Henk, dat wordt een vroegertje, wekker zetten, 6.45 landen, ik ga waarschijnlijk met Henk mee om jullie te verwelkomen, dus ook vroeg het bed uit, maar dan is het ook nog lekker rustig op de weg, maar eerst gaan jullie nog bijna 1 week genieten van al het moois.
    De "Mooie boom" is een heel toepasselijk een Reizigerspalm (Ravenela madagascanariënsis) maar dat wist je misschien al en anders heb je weer iets geleerd.

Blijf nog lekker genieten van jullie laatste week.
    Liefs van ons, Hans en Ted

• 08 Januari 2019 - 13:43

Vera:

Bedankt weer voor het verslag. Lijkt me bar eng om zo te moeten fietsen en jullie doen het voor de LOL. Mooie foto’s, maar wat gaat de tijd snel en grappig om jullie vluchtgegevens te zien,want nog even en dan zien wij elkaar weer. Hier nu bar en boos weer met veel wind of het vrijdag roeien wordt vraag ik mij af.
    Veel liefs en geniet nu allebei nog van de reis Vera

• 09 Januari 2019 - 16:58

Carla:

De vluchtgegevens hangen op ons prikbord hoor. Wees gerust, we vergeten jullie niet. ;-)