Buriram
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
04 Januari 2020 | Thailand, Buriram
Vroeg op de fiets naar Buriram (weer zo’n mooie naam). Uitgezwaaid door Susan en Paul. Fijne mensen.
Zoals in Nederland, maken ook hier de boeren het landschap mooi.
Hier geen groene rijstvelden, de rijst is geoogst en wat rest is het rijstafval. Op dat rijstafval grazen koeien en ossen. Dat is een mooi gezicht. De koeien worden hier gebruikt voor het vlees en niet voor de melk.
Van het rijstafval worden hooibalen gemaakt en hooibergen. Dat is vast voor de koeien als straks de rijst weer gepoot is.
De weg was grotendeels heel goed. Mooi, glad asfalt. Op 2,5 km na. Dat was een onverharde weg. Geen gravel, maar stenen. Je fietst dan zo krampachtig, dat je hele lijf zeer doet.
Na een frisje en heerlijke soep bij een klein stalletje op straat, is deze weg snel vergeten.
Wat leuk onderweg is, is dat als je even stopt men zich met je wil bemoeien. Bijvoorbeeld: Els haar bril was vies. We stopten om hem schoon te maken. Stopt er een auto met twee vrouwen achter ons en ze wachtten tot we zeiden dat alles in orde is.
We zitten in een hotel, het NP Hotel in Buriram.
Buriram is een mooi, schoon stadje. We hebben net in het centrum gegeten, in een streetfoodrestaurantje. De lekkerste padthai tot nu toe en dat voor totaal bht 40.
4 jan.
Het is net 2 uur en we hebben al veel gedaan. Ontbeten in het hotel en om half 10 op de fiets naar Khao Kradong Forestpark, ongeveer 10 km vanaf ons hotel. Op een hoogte van 265 meter staat een grote goudkleurige Buddha. Die kan je bereiken door heel veel tredes te beklimmen. Sorry Ted, we hebben ze niet geteld, maar denk 250. Er is daar een vulkanische glijbaan en vulkanisch gesteente. Ze hebben ook een loopbrug gemaakt, gedeeltelijk hang. Leuke plaats om te zijn en redelijk druk vanwege zaterdag. We hebben weer een kaarsje met wierook gebrand.
We wilden het monument Koning Rama 1 en de Chang Arena zien en daar fietsten we langs. Het monument staat op een rotonde en is een olifant met een strijder op zijn rug.
De Arena is een voetbalstadion. Volgende week is er een toernooi. In de winkel bij het stadion werden veel shirtjes verkocht. We konden het veld niet zien.
Daarna hebben geluncht. We wilden weer in het streetfoodrestaurant eten, maar dat was niet open. Een Vietnamees restaurant was wel open en we hebben daar heerlijk gegeten. Toppie.
Nu sabaien in het hotel en dit stukje plaatsen.
Fijn weekend.
Liefs van ons
04 Januari 2020 - 13:26
Johanna:
Hoi meiden, ziet er weer goed uit. Lekker eten en prachtige natuur. Die boeddha's zijn ook mooi. -
04 Januari 2020 - 13:31
Ted:
Hahaha, de tik van Ted, altijd de treden tellen, waar ik ook ben, hoog, laag, maakt niet uit, zelfs als ik met Cody ben, hij telt vrolijk met oma mee, daarom kan hij zo goed tellen, lol.
Maar wat hebben jullie het weer leuk, zoveel moois en bijzonders onderweg, iedere keer weer iets anders.
Wat grappig dat Els vanaf vulkanische glijbaan naar beneden gegleden is, jij ook Jennie?
Lekker blijven genieten meiden.
Liefs van ons, Hans en Ted
04 Januari 2020 - 14:45
Ger:
Fantastisch allemaal meiden. Volgens zijn we met de 'wereldreis' ook in Buriram geweest. Geniet nog volop, liefs Ger -
04 Januari 2020 - 23:14
Vera Meester.:
Dat is genieten he Els en Jennie...Liefs Vera m.. -
05 Januari 2020 - 00:45
Els:
Gerda,wat goed van je.
Maar toen was het denk ik een hele andere beleving.
In 11 jaar tijd veel veranderd,het is hier heel mooi fietsen.
Kussies van je Aussies xxxx
05 Januari 2020 - 14:01
Vera:
Wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt prachtig. Ik zag gister, dat je gebeld had en ik zal vanavond even bellen. Nu weer naar een NJ bijeenkomst van de Sorrenavond. Gelukkig is dan weer voorbij. Ik heb eigenlijk geen idee hoe duur het bellen voor mij is.
In ieder geval alvast de allerbeste wensen voor 2020 en vooral ook weer een goede thuiskomst.
Het afscheid van Annemarie was heel goed en Lisbeth had ook nog een fotocollage gemaakt.indrukwekkend en hartverwarmend was het maar droevig.
Genieten jullie nog maar een maandje liefs Vera