Mooie Mekong - Reisverslag uit Ban Bung Khiao, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu Mooie Mekong - Reisverslag uit Ban Bung Khiao, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu

Mooie Mekong

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

17 December 2024 | Thailand, Ban Bung Khiao

16 dec. 2024

Het was vannacht maar 15 graden. We hadden een koude neus en geen airco aan. Nu is het vier uur in de middag en 25 graden.

We hebben tot nu toe heerlijke bedden gehad met wit beddengoed.

Na bijna vijftig km binnendoor gefietst, tegenwind en redelijk op en neer en geen moment vlak, zitten we in guesthouse, Ta Thin in Bueng Kan aan de Mekong.

En weer een heerlijke kamer met een kingsize bed.

De Mekong zien we alleen niet, ze zijn aan het werk en een groene schutting staat ervoor.

We zijn binnendoor gefietst om de 212 te mijden. Mooie tocht, veel tuinbouw. Nieuwe aanplant van casave, maïs, papaya en rubberbomen.

Onze koffiestop hielden we bij een klein winkeltje. De mevrouw sprak goed Engels. En er kwamen nog twee jonge mannen langs die ook Engels spraken. Het eerste wat ze vroegen was hoe oud we zijn.Nieuwsgierig zijn ze helemaal niet. Zij waren half in de dertig.

Meestal houden we een koffiestop bij een tempel of bushok. Daar kan je altijd zitten.

We nemen heet water mee en zakjes koffie.

17 dec.

52 km gefietst en we zitten in Khong Bung Khla Resort in Ban Bung Khia Thung en het leukste tot nu toe. We zitten aan de Mekong bij een plek waar op dinsdag en vrijdag spullen van Thailand naar Laos gebracht worden om daar verkocht te worden.Met bootjes vol wordt dat overgevaren en gigantisch veel van alles. Zakken met groente en fruit, dozen met geen idee. In Laos is alles veel duurder. Een schitterend gezicht.

De huisjes zijn klein met een kleine veranda. En voor het eerst zitten we op onze eigen stoeltjes te genieten.

Onze tocht hierheen was stukken beter dan gisteren. Dat komt voornamelijk door de wind. Bijna geen wind en niet tegen.

Pas na 15 km zaten we op de 212. Een gedeelte tweebaans en een gedeelte vierbaans en niet zo druk.

De weg was zeker niet vlak, maar als je uitgerold was van de ene bult, was je al bijna op de volgende.

Het weer is echt perfect. Op dit moment 27 graden. Prima fietsweer.

Klaar weer.

Bedankt voor de reacties.

Lfs Els en Jennie

• 17 December 2024 - 12:48

Dorith Van Der Steen :

Els en Jennie, wat is het toch ontzettend leuk jullie te mogen volgen, middels de verhalen en foto's.

Groetjes Dorith

• 17 December 2024 - 14:51

Ina:

Het ziet er allemaal mooi uit en heel relaxed ook. Heerlijk zo'n gemiddeld 25 gr. Het weer hier is erg somber en grijs. Ze zeggen niet voor niets....DONKERE DAGEN VOOR KERST. Geniet nog maar van het mooie weer.

• 17 December 2024 - 19:00

Angelique:

En weer genieten van jullie foto's en verhalen. En wat een heerlijke temperatuur hebben jullie, niet te heet en niet te koud.

Veel plezier weer dames

• 17 December 2024 - 20:29

Len Oosthoek:

Wat een km maken jullie. Daarna weer heerlijk rusten aan de Mekong.

• 17 December 2024 - 23:03

Hermien:

Ik geniet van jullie reisverslag! Elke keer weer. Net of ik ook even in zonniger oorden vertoef i.p.v. hier in donker Nederland. De zon is hier al 10 dagen niet gesignaleerd. Gelijk met jullie vertrokken.

• 18 December 2024 - 00:33

Carla:

Hoi reizigers, weer mooie plaatjes. Maar wat zie ik nu Els? Je zit te lezen en niet te haken. Klopt dat wel? [e-1f618]

Ik ben vanavond naar het NDT 2 geweest, cadeau voor mijn verjaardag van zuslief. Een aanrader, wat een geweldig ballet. Kunst met een ectra grote K.

Lieve meiden, geniet lekker van die mooie rivier. Met de groeten van ons Zaantje.

• 18 December 2024 - 09:11

Mary V Vliet :

Hallo beiden, weer een mooi verhaal die bedrijvigheid aan de rivier lijkt mij ook interessant en ook nog gezellig het komt teminste aan de overkant het blijft primitief maar toch goed georganiseerd. Jullie boffen iedere keer met jullie onderkomen volgens mij. En dan die leeftijd van jullie midden 30 die mensen mogen meer voorbijkomen. Ik ga mijn koffer pakken wij vliegen eind van de middag weer naar huis. Gr Mary

• 18 December 2024 - 15:19

Bettina Drion:

Ha Jennie, wat een fijne ervaringen weer! En leuke tips tussen neus en lippen door die we zeker gaan onthouden[e-1f609]

• 19 December 2024 - 06:43

Lieneke Castel:

Heerlijk lezen dat jullie fijne onderkomen hebben. Wij zij 2 nachten in Little Home zBeach. Wat een leuk adres. Jullie zijn hier dacht ik ook geweest in Kui Buri. Het is ook een favoriet van Chris. Wij hebben om 7 uur al in zee gezwommen. Blijf genieten val de kleine dingen des levens, kopje thee!, bakje koffie en jullie eigen stoeltjes.