Chai Buri
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
19 December 2024 | Thailand, Chai Buri
18 dec. 2024
Heel de nacht fluit de wind rond het huisje. Dat wordt wat met fietsen straks.
Het valt gelukkig mee. We hebben 54 km gefietst waarvan 20 km op de 212. Hij was tweebaans en niet druk en een beetje glooiend.
De andere km’s fietsten we tussen de 212 en de Mekong. Een mooie tocht door veel landbouw en volkstuintjes. Hier ook velden vol tomaten en tabak.
We hebben weer een super kamer gevonden in een klein resort Darunee, totaal negen kamers. Een tweepersoonsbed en een eenpersoons. We kunnen één bed verhuren. Voor het eerst geen witte lakens, maar groene. Heel smaakvol.
De meneer van het huisje van gisteren sprak Engels. Hij vertelde dat in april/mei de Mekong heel smal is en er veel stenen liggen. Een paar maanden terug was de Mekong heel breed en kwam tot aan de veranda. Dat zijn leuke weetjes.
We zitten nu in Ban Paeng.
19 dec.
We zijn na 45 km in Chaibury aangekomen. Een prachtige, vrijwel vlakke tocht over weg 3023.Mooie, landelijke tocht. Veel rijstvelden die geoogst zijn waar alleen nog bruine stoppels staan. Er lopen ossen te grazen in de stoppelvelden. Ook wat groene rijstvelden, zo mooi.
Verder veel tabak en de rest.
Onze koffiestop was in een winkeltje. De mevrouw lag alleen maar te slapen, weinig contact mee.
We zitten nu in een homestay Pak Nam. Een oud houten gebouw met kamers. Dit gebouw staat aan Mekong en een zijarm van de Mekong. Er is een groot restaurant bij.
We zijn net even bij schoolvoetbal wezen kijken. Was grappig.
Ik ga de foto’s uitzoeken en dit plaatsen.
Veel lfs van ons.
En we zijn blij met de reacties.
19 December 2024 - 11:46
Ad:
Het ziet er leuk uit, ook weer mooie foto,s wat het drinken betreft ik denk fanta.
geniet weer van het fietsen en mooie onderkomens.
Groetjes van ons uit Zevenhuizen.
19 December 2024 - 11:52
Wil:
Prachtige verhalen van een mooi avontuur: lekker genieten
19 December 2024 - 12:03
Ted:
Dat zijn leuke fietstochtjes meiden, echt genieten van zoveel moois onderweg, leuke overnachtingplekjes ook.
Veel (fiets) plezier weer verder en geniet ook van het mooie weer, hier inmiddels zo'n 2 weken geen zon gezien, zo saai en grijs iedere dag weer.
Liefs van Hans en Ted
19 December 2024 - 12:34
Carla:
Heerlijk met die zon erbij.
Ik heb me net aangemeld voor de herkansing van cursus 1 Japans en wel op 8 januari.
Dat is de eerste keer namelijk misgegaan. De docente had mij verkeerde papieren gegeven dus gold dat niet. Ik kon er wel om lachen maar vond het voor haar vervelend. Ze was er op de Japanse manier mee aan.
Zullen we morgen of zondag even bellen? Ik heb nog een nieuwtje te vertellen.
Lieve groet
19 December 2024 - 13:42
Sonne:
De Mekongdelta was hier ook weer eens in het nieuws. Het voorbije jaar zijn er meer dan 230 nog niet geregistreerde dier- en plantsoorten ontdekt bleek uit een rapport van WWF. Jullie nog iets ontdekt tijdens jullie prachtige tocht?
19 December 2024 - 20:48
Yvonne :
Bedankt weer voor de mooie foto's en leuke verhalen. Lekker genieten daar. Hier komt de regen met bakken naar beneden. Groetjes van ons
20 December 2024 - 01:24
Angelique:
Dankjewel weer voor de mooie foto's en reisverslag. Vraagje: hoeveel uur per dag fietsen jullie gemiddeld?
20 December 2024 - 11:00
Ina:
Goedemorgen zussen, wat een leuke verhaaltjes maak je toch, Jennie. Ik kijk er elke dag naar uit. Weer mooie plaatjes.
20 December 2024 - 19:01
Len Oosthoek:
Ik wens jullie fijne feestdagen en een gezond 2025. Ik hoop voor jullie minder wind met fietsen.
Dank je wel voor het reisverslag. Els het kerstdiner was ontspannen en heel gezellig. Wij waren een goed team.
Tot het volgende verslag.