Klimmen - Reisverslag uit Kuala Kangsar, Maleisië van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu Klimmen - Reisverslag uit Kuala Kangsar, Maleisië van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu

Klimmen

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

20 December 2018 | Maleisië, Kuala Kangsar

19 dec. 2018
Vanochtend vroeg weer op de fiets naar Kuala Kangsar.Eigenlijk één lange weg met een klim van 2 km. Vrachtwagens kwamen ons bijna niet voorbij zo stijl. En we hebben het weer gefixt, die twee bejaarde dames op de fiets.
We reden tussen twee rotspartijen door.
Onderweg een grote cementfabriek.
Op een gegeven moment stonden we voor de tolpoortjes van highway 1. Daar mochten we niet door. De weg die we nu hadden liep parallel aan de Highway.
Els heeft een leuke ontdekking gedaan onderweg. Als men een jaar of tien is krijgt men een fiets en moet daar de rest van zijn/haar leven mee doen. Zij rijden hier op veel te kleine, roestige fietsen.
Kuala Kangsar is een mooi, klein stadje aan een brede rivier, de Sungai Perak. Hij is net zo bruin als onze vriendin de Mekong. Langs de rivier talloze eettenten.
Ook hier weer wat straatkunst. Daar zijn ze goed in in Maleisië.
We kwamen onderweg twee wereldfietsers tegen. Zij waren met de klim bezig en wij met de afdaling en elkaar daardoor niet gesproken.
20 dec.
Vol goede moed vertrokken we vanochtend. Er waren ons een boel steile klimmen beloofd. 10% helling. Na de tweede hadden we het al helemaal gehad. Lopen met een bepakte fiets is niet leuk.
Bij onze ontbijtstop besloten we om een auto aan te houden. Laat er nou naast ons ontbijtplekje een pickup staan. Groot genoeg voor onze fietsen en de rest.
Wij daar vragen, blijkt de eigenaar nog te slapen. Een stukje verder nog een auto, eigenaar ook in diepe rust.
Liften lukte niet, dan maar wachten tot er iemand wakker wordt. Nummer een werd wakker en zijn vrouw kwam er ook aan. Zijn vrouw sprak goed Engels.
Zij en haar man konden de auto niet besturen, zoon wel, maar die was naar het ziekenhuis en kwam over een uur terug. Oké, een uur wachten is beter dan nog een boel van die klimmen. Dat uur werden er twee, maar toen werden we 35 km verder gebracht voorbij alle klimmetjes. Blij, blij, blij.
Laatste stukje was vlak.
We zitten nu in een hotel aan de Sungai Perak (Mekong). Heel mooi.
Net weer een meemaaksel. Lunchen, vegetarisch en ei eten we wel. Gebakken rijst met een eitje en een kopje soep erbij. Ziet er heerlijk uit. Ik roer door mijn kopje soep, zit er een kippenpoot in. Dan vergaat je eetlust meteen. En in de rijst zat ook kip. Els heeft de rijst opgegeten en ik kreeg uiteindelijk vegetarische gebakken rijst, maar voor straf pittig. Vanavond maar ergens anders eten.
Oja, we zitten in Parit. Ziet er uit als een leuk stadje.
Ook nog een leuk weetje, ‘s ochtends is het nog geen 25 graden en ‘s middags 32.
Oké, dit was het weer. Bedankt voor de reacties en xxxxx

• 20 December 2018 - 12:32

Sonne:

Hoi,
    Dat was weer genieten voor ons, die moeten afzien in troosteloos Nederland. Hier alleen maar irritaties, zullen de komende "feestdagen" wel met zich mee brengen. Gelukkig veel whisky's in huis. Hoe is dat bij jullie, worden de biertjes gemist? Gruwelijk verhaal van die kippenpoot. Heb het Ed verteld, die keek niet blij. Overigens heb ik hem bijna om zeep geholpen doordat ik heb als kerstboom wilde optuigen. Met slingers en al ging hij er vandoor en raakte er verstrikt in. Later hyperventileren en ik dacht dat z'n hartje het zou begeven.
    Spreekt het merendeel van de bevolking redelijk Engels? Anders dan in Thailand? Dat verhaal over het vervoer vond ik ook prachtig, jullie krijgen het ook steeds weer voor elkaar.

Hoe is de temperatuur nu?

Groet en fiets ze en bovenal geniet ze!

• 20 December 2018 - 13:32

Lenie:

Hi. Wat klinkt het allemaal heerlijk en wat zijn jullie top "bejaarden".
    Ik ben vandaag gewoon met de auto naar werk gegaan. Er kwam nattigheid uit de lucht.

• 20 December 2018 - 17:10

Vera M.:

Wat fijn dat jullie zo genieten..Hier is het rot weer ,maar morgen is het de korste dag ,daarna gaan we weer op naar het licht ....Lieve Jennie en Els....tot de volgende keer.

• 21 December 2018 - 08:08

Ad:

Hoi zussen ziet er weer prachtig uit mooie omgeving,kippenpootje moet je maar
    voor lief houden .Wat betreft die palm vruchten zij voor de palmolie ook
    verder lekker genieten.
    groetjes Corrie en Ad xxx