Een lust voor het oog
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
26 December 2018 | Maleisië, Sungai Besar
Liesbeth, wij doen een alternatieve Awol route. Awol gaat veel over de grote, drukke wegen. Wij doen de Maps me route. Soms bijna geen weggetjes, maar heel mooi. Je moet er wel wat meer tijd voor uit trekken.
Van de tsunami horen we hier niets. Vanuit Nederland wel. We kijken nooit tv, luisteren wel radio.
Er zijn veel Chinezen hier en die hebben wel wat kerstversiering. Verder merk je er niet veel van. We zullen zien vandaag. De scholen hebben wel vakantie, maar dat heeft niets met kerst te maken. Het is de grote vakantie en die duurt 7 weken.
Vanochtend een kort tochtje naar Hulan Melintang. Dat ligt aan de Bernam rivier, waar hij bijna uitmondt in de Indische Oceaan.
Laat in de ochtend waren we ingecheckt. Voor de lunch zijn we richting rivier gefietst. Een heerlijke kerstlunch bij een Chinees. Nasi met morning glory met veel knoflook en een biertje. Tijdens de lunch een tropische regenbui.
Na de lunch zomaar fietsen nergens heen. Wat een prachtige natuur hier.
Eerst een stuk langs de rivier met vissersboothavens. Daar rook het erg naar vis. Daarna het land in, tussen de palmbomen en authentieke huisjes. Een lust voor het oog. En tientallen ijsvogels, bijeneters, zwaluwen, Thaise (Maleise) spreeuwen. Een varaan die snel het water inrende.
26 dec.
Gisteren stapten we het hotel uit om te gaan eten, komen er twee wereldfietsers aan uit Duitsland. Hadden hetzelfde hotel uitgekozen als wij. Dat blijven leuke kontakten. Zij fietsen van Klang (ligt niet ver van het vliegveld van Kuala Lumpur) naar Langkawi.
Ons kerstdiner bestond uit noedelsoep met visballen. Heerlijk. En een tigerbiertje.
Vanochtend met een pontje de Bernam rivier over. Een fietstocht door weer de prachtige natuur. Buiten de oliepalmen nu ook plantages met kokospalmen. Verder ook casave, bananen, papaya , enz.
Het is zo vruchtbaar hier.
Het is ook één gefuilt van vogels. Een eldorado voor de vogelspotters.
We zitten nu in een piepklein resortje met vijf huisjes 5 km van Sungai Besar. Ook hier veel groen en vogels. We hebben zelfs een neushoornvogel gespot.
Het is net of we in een volière zitten.
Wifi is bijzonder slecht hier. Ik ga proberen dit stukje te plaatsen. Foto’s zal zeker niet lukken.
Nog een fijne tweede kerstdag, lekker uitbuiken. En nu op naar oud en nieuw.
Dikke xxxx van ons.
26 December 2018 - 09:36
Johanna:
Lieve meiden,
zo leuk om jullie belevenissen te lezen. Ik word ook blij van jullie enthousiasme en het feit dat jullie zo genieten. Ik geniet mee!
Veel plezier nog.
Liefs Johanna -
26 December 2018 - 09:43
Ger:
Zussies!
Wat klinkt het heerlijk daar met alle natuur en vogels, geniet jullie maar lekker xxx Ger -
26 December 2018 - 09:54
Ans:
Wat weer een leuke meemaaksels Jennie en Els. Het is zo gaaf om te lezen en mee te beleven!
Vooral al die bijzondere vogels en hun gezang..Kun je niet een stukje van die 'volière' geluiden opnemen Jennie om na te genieten tijdens het tekenen? Ideetje? Geniet er maar van samen.
Jullie ook nog een fijne tweede Kerstdag en op naar de jaarwisseling!
Liefs,
Ans xxx
26 December 2018 - 13:10
Vera M:
Lieve Jennie en Els WAt fijn dat jullie zo genieten... liefs Vera
28 December 2018 - 10:56
Carla:
Hoi levensgenieters, fijn dat alles zo voorspoedig gaat. Ik verheug me op alle vogelfoto's die jullie straks mee naar huis nemen. Het wordt tijd voor dat Aziatische vogelboek. ;-) Wij genieten van de kool- en pimpelmezen, roodborstje, merels, kauwtjes, duiven, eksters en zo. En alle contact met de kinderen en kleinkinderen. OP dit moment logeren Sten en Niels bij ons. Moeder Jasmijn heeft late diensten vandaar. Verder nog zoveel mogelijk helpen bij Brett en Taeko (nu gordijnen verkorten). Want ja de tijd dringt, het is bijna 12 januari. Verder druk met de expositie van 19 en 20 januari in het Weefhuis. Kortom ook hier vervelen we ons niet, maar weinig gefietst. Straks als jullie terug zijn. Weer veel plezier daar! Dikke xxx