Ubon Ratchathani
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
29 December 2019 | Thailand, Ubon Ratchathani
Vroeg op, spullen pakken wegwezen. Voor zevenen zaten we op de fiets. Het was nog wat fris. We hadden een lichte wind in de rug. Els zei: lijkt wel of ik op mijn ebike rijd.
We hadden een bijna vlakke weg.
Na 40 km hoorden we muziek en zagen een optocht. Heel bijzonder en mooi. Vier groepen mensen, iedere groep een eigen kleur. Geel, blauw, groen en rood. Als ik het goed begrepen heb, had het met het nieuwjaar te maken. Wij moesten natuurlijk op de foto.
Om tien uur waren we ingecheckt in Chic Living hotel, even buiten Ubon Ratchathani. Mooi, nieuw hotel. We zitten gelijkvloers en de fietsen kunnen in de hal staan.
De kilometerteller staat trouwens op 1000 km.
Vanmiddag naar Ubon stad gefietst. Wat een drukte. Er is een heeeel grote markt en een kermis. Die markt en drukte is vanwege oud en nieuw. We zijn blij dat we daar niet tussen zitten.
We blijven twee nachten hier. Morgen naar de Mun River fietsen.
29 dec.
We hebben de Mun River gezien. Op een zijarm werd gevist met kleine bootjes. Leuk gefietst vanochtend. Onderweg werd er een houtskooloventje gemetseld. De houtskool is bedoeld voor het koken, niet om te tekenen. Het is overal kurkdroog. Er is vast lang geen regen gevallen. Voor een paar kleine rijstvelden hebben ze water uit een meertje gepompt.
Als we in onze kamer zijn hebben we de top 2000 aan staan.
We hebben het eten achter de kiezen. Dat was weer een meemaaksel op zich. Geen Engelse kaart en eerst niemand die Engels praat. We kwamer er met point it uit. Later kwam er een dame die Engels sprak. Uiteindelijk een heerlijke maaltijd met bemoeienis van het hele restaurant. Farangs komen hier echt niet. We genieten van deze kleine dingen.
Onze dag is weer om. Morgen gaan we weer verder.
Dag allemaal. Xxxxx
29 December 2019 - 13:32
Johanna:
Hoi meiden,
hele belevenissen weer, leuk hoor ook de foto's. Het is echt zo een andere wereld, ik zit er met verbazing en verwondering naar te kijken. Fijn om jullie verslagen te lezen. Goede jaarwisseling en nog veel plezier. Liefs Johanna
29 December 2019 - 16:42
Paula:
Klinkt als een heerlijke reis en jullie zien weer ontzettend veel. Geniet ervan! Liefs Paula -
29 December 2019 - 20:05
Vera:
Het is weer heel bijzonder allemaal en mooie foto’s. Jullie zien weer hele bijzondere zaken.
Ik vond de optocht en die mooie meiden heel leuk. Geniet ervan en ik wens jullie een hele fijne oude jaarsavond ( over 2 nachtjes slapen) groetjes -
30 December 2019 - 07:09
Lieneke:
Leuke belevenissen dames. Toch speciaal wat jullie meemaken in Azië.
De gekte van de feestdagen ontlopen en hier leuke ontmoetingen.
Nog veel fietsplezier. We gaan jullie ws niet zien. Dat is jammer, had leuk geweest.
Kom maar een keertje naar Zeeland, Dishoek in de zomer. Fiets mee, veel cultuur, folklore en mooie weggetjes op Walcheren.
Bed is geen probleem. Jullie zijn welkom.
Groetjes uit Laos, Lieneke en Hans -
30 December 2019 - 17:46
Hedwig:
Mooie foto van de feestparade, ben benieuwd naar jullie verhalen hoe ze oud en nieuw vieren morgen.Alvast een heel mooi 2020 dames, met opnieuw een mooie reis in het verschiet.
Gerecht zag er lekker uit, soort nasi dus.