Grote Boeddha
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
16 December 2025 | Thailand, Wiset Chaichan
15 dec. ‘25
Sinds Ayutthaya hebben we geen falangs (westerse mensen) gezien.
Na 29 prachtige km’s zitten we in Wiset Chaichan in Jumbo Villa resort/homestay.
Eerst de weg hierheen. We vertrokken om half tien. Eerst een stijle brug over een rivier en na een paar km’s een betanplaten weg tussen een riviertje en rijstvelden, bananen, casave, mangobomen en nog veel meer. Zo genieten. Geen verkeer op het pad, alleen natuur.
We hadden bedacht om naar Smile resort te gaan. Nou dat was dus niks. Buiten basic kwam er bijna geen licht binnen in de kamers. Els dacht iets blauws gezien te hebben, zag er uit als een hotel maar was het niet. De wasserette ernaast wist een hotel, belde en we werden opgehaald. Wij achter een auto aan, die we kwijtraakten. Gelukkig hadden we achterop de naam van het resort gezien. Aan een paar mannen naar Jumbo Villa gevraagd, we waren vlakbij. Daar de meneer weer gevonden en het is een prachtige kamer. We staan er iedere keer weer versteld van dat we weer een knap bed vinden.
Nou, het bed is keihard, net een plank. We hebben twee boxkleden gekregen en dat scheelt een stuk.
Het resort ligt aan een rivier, maar die zie je niet, omdat er een muur voor staat.
We gebruiken om te communiceren translate en dat werkt perfect.
Langs de rivier is een restaurant. De meneer had uitgelegd waar, maar natuurlijk konden we het niet vinden. Toen heeft hij ons met een golfkar erheen gebracht. Dat was weer een nieuwe belevenis.
16 dec.
We hoeven niet in te pakken, we blijven nog een nacht.
We hebben bijna 30 km gefietst. Eerst naar een dam. We konden hem niet vinden. Een lieve mevrouw op een brommer heeft ons gebracht. Als dank kreeg ze van Els een gehaakr armbandje. Nou ja dam, viel tegen, maar wel prachtige lantaarnpalen. Deze hadden we nog niet gezien. En de route er heen was prachtig. De natuur is zo mooi hier. We zijn een groot meer rond gefietst. Veel kleine boerenbedrijfjes onderweg.
En toen naar een heel grote Boeddha. Op het tempelterrein waar de Boeddha staat, staan de meest gruwelijke beelden. Het onderhoud van het terrein laat erg te wensen over. De Boeddha staat wel goed in de goudverf.
Het gaat goed met ons, we vermaken ons prima.
ik ga foto’s uitzoeken en dit stukje plaatsen.
Liefs van ons.
16 December 2025 - 08:27
Lieneke En Hans:
Prachtig verhaal. Zo lief van de mensen dat ze je altijd helpen.
16 December 2025 - 09:48
Blacky S:
Weer een mooie impressie van jullie avonturen….
16 December 2025 - 12:08
Margreet Koot:
Het wordt een soort hobby om de weg kwijt te raken. De manier om in kontakt te komen met de Thaien. Ik zie de beschrijvingen helemaal voor me.en dan steeds zo'n mooie slaapplek. Genieten.
16 December 2025 - 20:19
Tetty Greiner:
wat maken jullie toch weer een fantastische reis .Ik geniet van jullie reisverslag . Mooie foto’s. Liefs Tetty
16 December 2025 - 23:04
Johanna:
Wat een lieve en behulpzame mensen zijn de Thai. Lijkt me leuk om dat te ervaren. Heerlijk dat jullie steeds door prachtige natuur fietsen.
17 December 2025 - 08:50
Bettina:
[e-2764]️[e-1f609] Leuk weer.
17 December 2025 - 09:39
Mary V Vliet :
Alweer een mooi verhaal. De weg kwijtraken hoort erbij. Contact met de bevolking is altijd leuk en de telefoon helpt met vertalen. Hoe makkelijk. Fijn hoor lekker genieten.
17 December 2025 - 17:08
Carla Van Twuijver: