U-Thong - Reisverslag uit U Thong, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu U-Thong - Reisverslag uit U Thong, Thailand van Jennie Paassen - WaarBenJij.nu

U-Thong

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

20 December 2025 | Thailand, U Thong

19 dec. ‘25

Wat een leuke reacties weer. Koeienvierdaagse, hoe kom je erbij Ad? En lieve Belgen, straks weer welkom thuis vanuit Zuid Afrika.

Weer een stukje verder richting Kanchanaburi. 36 km gefietst en weer mooi.

Eerst een leuke ontmoeting. We fietsten op een hete weg zonder schaduw en zagen een fabrieksterrein met schaduw. Brutaal als we zijn gingen we op dat terrein in de schaduw zitten. Drie dames kwamen naar ons toe en we hebben zeker een uur met ze zitten kletsen en uitpuffen. Ze spraken een beetje Engels en translate erbij. Erg gezellig.

We hebben veel vogels gezien, maar er geen foto’s van.

Ijsvogels, witte reigers, openbills, aalscholvers, zwaluwen, drongo’s, bijeneters. Ook zien we iedere dag wel een eekhoorntje over een electradraad rennen.

Heel veel rijst en fruitbomen hier. En kuddes koeien.

Onderweg valt van er alles te zien. Een oude mevrouw met een kapmes en een tros bananen. Mensen die in het water staan te werken of vissen. Irrigatiekanalen waaruit water naar de rijstvelden wordt gepompt met heel bijzondere pompen.Onderweg zijn vinden we toch het leukst. We hebben vanzelf een Thaise glimlach op ons gezicht.

Iedereen is heel nieuwsgierig. Naast waar we vandaan komen, wiilen ze weten hoe oud we zijn. Ze reageren heel verwonderd als we onze leeftijden onthullen, ahhhhhh.

We zijn nu in U-Thong. Weer een mooie lichte kamer met een heerlijk bed en badkamer en dat voor €20.

20 dec.

Wakker worden met het geluid van vogels.

Pech. We wilden nog een nacht blijven, helaas vol. Onze tweede keus was ook vol. Nu zitten we in de derde keuze. Beetje kraak nog smaak, maar een grote kamer met een groot bed en meer in het stadje.

Vanmiddag hebben we een auto geregeld die ons met de fietsen naar Kanchanaburi brengt. En een accommodatie hebben we ook gereserveerd.

We wilden fietsen, maar in enen is het te ver en tussendoor vonden we geen accommodatie. Zijn we morgen bij de Birma spoorlijn over de Riverkwai.

Na het regelen van de auro, zijn we naar een echte toeristsche trekpleister gefietst met veel toeristen. Een uit een rots gehouwen grote Boeddha. Je werd er met een golfkar heen gebracht. Ook weer een meemaaksel.

We kijken weer uit naar jullie reacties..

Lieve groeten van ons

• 20 December 2025 - 11:51

Angelique Begalli Kenter :

Wat een leuke meemaaksels weer,leuk om te lezen!

• 20 December 2025 - 16:40

Len Oosthoek:

Wat een verslag geweldig. Ons kerstdiners zijn geslaagd. Els en Janny wat een aventuur

Groetjes

• 20 December 2025 - 18:56

Margreet Koot:

Leuk, joh, die armbandjes, altijd blije gezichten. Ik zie jullie beschrijvingen helemaal voor me. Bizar, dat sommige accommodaties zijn volgeboekt. Kerst zeker. Wij zaten toen met Kerst in een uitgestorven resort in Vietnam. Lekker rondfietsen en soms met de auto. Prima, toch. Je bent er voor je plezier. Goede reis. Liefs, Margreet.

• 20 December 2025 - 20:29

Bettina :

O, Kanchanaburi! Zo leuk was het daar. Wij zijn nog naar het museum geweest. Dat vertelt een heel ander verhaal over de Bridge over the river Kwai. Al blijft het muziekje uit de gelijknamige film geweldig [e-1f609] Leuk om je verslag te lezen. En dat mensen naar jullie leeftijd vragen[e-1f602]. Veel plezier daar!

• 20 December 2025 - 21:35

Liesbeth:

heerlijk verslag weer en goed weer een lekkerstukjr met de auto

• 20 December 2025 - 21:37

Johanna:

Hoi meiden,

wat een leuk verhaal weer, zo leuk om te lezen. Grappig dat de Thai steeds naar jullie leeftijd vragen. Daar mag je ook best trots op zijn, maar in Thailand zijn toch ook veel mensen die tot op oude leeftijd nog doorwerken? Ook leuk dat jullie zo makkelijk vrienden maken daar, volgens mij zijn de mensen daar echt heel vriendelijk. Lekker van genieten.

Liefs Johanna

• 20 December 2025 - 22:38

Lieneke En Hans:

Mooi hoor. Altijd wat te beleven en nooit saai. Bij ons worden altijd 2 vragen gesteld. Waar kom je vandaan en how old are you. Zo leuk. Dan heel verwonderd kijken en soms onze leeftijden door het restaurant gillen naar de andere mensen.

Geniet nog in Kanchanaburi. Leuke stad.

• 21 December 2025 - 08:38

Marijke Vonk:

Hoi vakantie ganger. Heb je de zonnebloem al gevonden ?. Ik wens jullie een fijne kerst en een heel goed nieuwjaar en veel plezier daar mvg Marijke vonk

• 21 December 2025 - 16:12

Hermien:

Met een Thaise glimlach ondergaan jullie heel wat meemaaksels! Onze oma’s hadden het jullie misschien graag nagedaan. Maar vast niet meer gekund! Geniet ervan[e-1f60d]

• 21 December 2025 - 19:29

Mary V Vliet :

Wat een mooi en leuk verhaal weer. Vooral dat gesprek met die dames daar doe je het toch voor en ook leuk dat ze versteld staan over je leeftijd hoe leuk is dat. En af en toe iets toeristische is toch ook leuk. Wij zijn weer thuis (heelhuids)beetje koud maar dat went snel.. op naar het volgende verslag

• 02 Januari 2026 - 18:25

Carla Verhoeff:

Zó leuk om weer een beetje mee te reizen met jullie. Mooie belevenissen en prachtige foto's! Is weer meegenieten in dit kouwe kikkerlandje [e-1f604]