Oost west thuis best
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
25 Januari 2026 | Nederland, Zaandam
23 jan. 2026
Voor het inpakken van de fietsen nog een heerlijk rondje Ayuthaya gedaan. Wat is het toch een leuke stad. Veel oude tempels en ook veel toeristen op huurfietsen. Opvallen doen we hier niet. Voor al die fietsers zijn er groene fietsstroken door de stad.
24 jan.
Thuis. We werden vroeg opgehaald. Toen we de fietsen en tassen naar de weg brachten om kwart voor zeven, stond de taxi al klaar.
We waren veel te vroeg op het vliegveld, om half negen, we vlogen om 12.10 uur Thaise tijd en landden om 19 uur Nederlandse tijd. Wat een lange zit. Wel fijn dat we alleen overdag vlogen, maar raar dat de lichten uit gingen en het de bedoeling was dat je ging slapen, wat ons niet lukte.
Alle bagage was er vrij snel en niet alleen in Thailand is men behulpzaam, ook in Nederland. De zware tassen werden door een sterke man van de band gehaald en die sterke man hielp ons met het uit de doos tillen van de fietsen. Er was ook een fietser die vroeg of hij ons moest helpen de fietsen weer in elkaar te zetten.De fietsen kwamen ongeschonden uit de dozen. We hadden ze snel weer fietsklaar en gingen met de trein naar huis. Eerst samen naar Sloterdijk, daar namen we afscheid. We gaan elkaar missen na deze mooie zeven weken.
Els appte toen ze thuis was en vond het hier vervelender fietsen dan in Thailand. Die gedachte had ik ook tijdens het fietsen. Kan ook komen omdat we niet samen waren.
Het was koud, maar na alle berichten viel het eigenlijk wel mee.
Els had onze vakantie in drieën gedeeld. Het eerste stuk tot Kanchanaburi het voorgerecht, daarna naar Hua Hin het hoofdgerecht en het laatste stuk weer naar Aythaya het nagerecht. Mooi toch.
We hebben dit jaar opvallend veel vogels gezien zoals te lezen was in de verslagen. En kilometers groene rijstvelden, zo mooi.
Handig waren de drinkwatertaps waar we onze plastic flessen konden vullen voor een paar centen. Dat scheelde zoveel plastic.
Mooi is te zien dat alles buiten plaats vindt. Er wordt gekookt, achter een naaimachine gewerkt en winkeltjes met van alles.
Het beddengoed was bijna altijd wit.
We hebben 29 onderkomens gehad en daarom 29 keer schone bedden.
We hebben een klein waterkokertje mee. ‘s Ochtend hebben we daarom altijd koffie en thee op bed en we nemen heet water mee voor onderweg een bakkie.
We hebben ons tijdens het fietsen nooit onveilig gevoeld.
Blij werden we van alle reacties op de waarbenjij.nu. De verslagen werden veel gelezen. Van de verslagen heb ik een lang reisverslag gemaakt. Kunnen we alles nog eens nalezen en nagenieten.
Het is goed om weer thuis te zijn en iedereen weer te zien.
Als we volgend jaar nog steeds fit zijn, gaan we volgende winter weer fietsen.
Heel veel liefs van de zussies
25 Januari 2026 - 11:47
Blacky S:
Welkom terug. Liefs Blacky.
25 Januari 2026 - 11:49
Ina (onderbuurvrouw):
Fijn om te lezen dat jij en Els zo genoten hebben. Ik ook. Van alle verslagen en foto's. Dank jullie wel dat ik daar ook van mocht genieten. Nu weer lekker thuis in ons koude kikkerlandje. Aan alles komt een einde. Misschien volgend jaar weer....
25 Januari 2026 - 12:18
Henk Ouwejan:
Fijn dat de terugreis soepeltjes is verlopen. Wat een verandering zal het voor jullie zijn. Ook met kleding, geen blouses maar truien en winterjassen. Een reis om met plezier op terug te kijken.
25 Januari 2026 - 12:29
Ellen Vermij De Jong:
Fijn dat jullie weer veilig terug zijn.fantastisch wat jullie allemaal gezien en gedaan hebben , petje af!
Zie je eerdaags wel weer in Noord Els.
25 Januari 2026 - 13:02
Mary V Vliet :
Oost West thuis best is het gezegde maar dat is voor jullie denk ik toch iets anders. Jullie hart ligt toch ook een beetje in Thailand, naar zoveel vakantiedagen in dat land. Op naar volgend jaar.
25 Januari 2026 - 13:34
Johanna:
Lieve Jennie en Els,
fijn dat jullie weer veilig thuis zijn. Ik snap el dat je elkaar gaat missen als je een lekker tijdje met elkaar opgetrokken hebt. Nederland is gelukkig niet zo groot!
Ik heb met plezier de verslagen gelezen en de foto's bekeken, het was leuk om zo mee te reizen. Dank jullie wel hiervoor. Jennie tot maandag, Els tot gauw. Liefs Johanna
25 Januari 2026 - 14:02
Angelique :
Welkom thuis Jennie en Els.
Nogmaals dank voor de mooie verslagen en foto's en hoop jullie gauw weer in levende lijve te zien.
25 Januari 2026 - 14:03
Lieneke En Hans:
Fijn om een goede terugvlucht te hebben. Lekker om weer thuis te zijn. Lekker nagenieten!
Blijf gezond en fit, dan gaat het vast lukken om volgend jaar weer een mooie fietsreis te maken.
25 Januari 2026 - 18:59
Ton Flach:
Hoi Jennie en Els was weer hartstikke leuk om jullie reis te kunnen volgen. Hoop dat het volgend jaar weer kan. Groetjes Ton
25 Januari 2026 - 22:31
Sylvia Kalbfleisch:
Het was ontzettend leuk om met jullie mee te reizen. Wat hebben veel moois gezien! Jennie ik zie je dinsdag weer bij het sporten!
25 Januari 2026 - 22:47
Hermien:
Weer een prachtig verslag, Jenny! En natuurlijk zullen jullie elkaar de eerste tijd missen! 7 weken is niet niets. Sterkte weer hier te zijn!
26 Januari 2026 - 09:58
Bettina:
Welkom thuis! En fijn dat jullie het weer zo heerlijk hebben gehad. Liefs[e-1f60d]