Trein
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
12 Januari 2026 | Thailand, Nakhon Pathom
11 jan. ‘26
Misschien stuur ik wel een foto mee van mijn nieuwe kapsel.
We komen trouwens de 24e terug.
Heerlijke dag vandaag. Na het ontbijt op de fiets naar zuid Hua Hin. En daar was zo’n mooie, authentieke vissershaven. Zo’n contrast met op de achtergrond van die prachtige boten gigantische flats/hotels.
Ook een mooi strand daar. Mooie fietstocht. Onderweg kwamen we een Katholieke kerk tegen die open was.
Na de fietstocht zijn we naar het strand hier vlakbij gegaan en lekker op strandstoelen zitten lezen. Hier liggen de mensen wel te bakken in bikini.
In de avond hoor je soms honderden vogels in bomen of op electriciteits draden een gigantische herrie maken. Hier in Hua Hin is ook zo’n plek.
Morgen 3,5 uur treinen naar Nakhon Pathom. We vinden het niet erg om Hua Hin te verlaten. De stad wemelt van de masagetenten en bars waar vrouwen verveeld kijkend op hun smartphone zitten te wachten op klandizie. Omgeving en strand zijn mooi en we hebben ons niet verveeld, maar het is genoeg.
12 jan.
En dan zijn we opeens 165 km verder na 3,5 uur treinen. We zijn in Nakhon Pathom in het The Proud exclusive hotel. Prachtig hotel in een leuke buurt met vlakbij de avondmarkt.
Met de trein ging anders dan we gewend zijn. Voorgaande jaren gaven we de fietsen af en dan stonden ze op het perron van het eindstation. Nu moesten we de fietsen naar de goederenwagon brengen, ze werden er wel ingetild en vastgebonden. Bij aankomst moesten we naar de goederenwagon lopen en aangeven dat de fietsen eruit moesten. Ook daar kregen we wel hulp bij.
De trein was stampvol. We vonden nog één plaats en een meneer stond zijn plaats af, zodat we allebei konden zitten en bij elkaar. Andere keren hadden we een gereserveerde plaats die op de ticket stond.
Met de trein is een belevenis. Er lopen verkopers van eten en drinken door de trein. Ze roepen wat ze te koop hebben, maar dat verstaan we niet. We hebben alleen fruit gekocht.
We blijven twee nachten hier. Nakhon Pathom is bekend om een grote stupa die midden en het stadje staat.
Weekend weer voorbij. Fijne week
Liefs van de bikepackers
12 Januari 2026 - 17:01
Mary V Vliet :
Wat zien en doen jullie toch allemaal leuke en interessante dingen. Heel veel belevenissen mooi hoor. Nog fijn 2 weekjes genieten
12 Januari 2026 - 21:06
Angelique Begalli Kenter :
Mooi kapsel Jennie,weer eens wat anders. Kleurige bootjes. En zo'n treinreis ook weer een belevenis.
Kusjes voor de zusjes. [e-1f618][e-1f618]